Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова изпрати традиционно националните състави на „Отбор на надеждата” за световното първенство по футбол за бездомни хора, което ще се проведе в град Познан (Полша) от 10 до 18 август. Това стана в рамките на пресконференция с участието на дамския тим, който спечели европейската титла в Мюнхен в края на юни и двамата софиянци от мъжкия отбор.

На срещата с медиите присъстваха също заместник кмета на Столична община Тодор Чобанов и Ирена Димитрова, директор на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм”.

„Много се радвам, че приехте поканата ми. За първи път разговарям с футболистки. Успехът, който женският отбор постигна в Германия, е изключителен. Показателни за представянето на българския тим са двете победи над Холандия, която има много добре развито футболно обучение”, сподели Фандъкова.

Кметът добави, че се надява да донесе късмет на отбора и припомни, че миналата година прие мъжкия национален тим преди Мондиал 2012 в Мексико Сити и след това той достигна до престижната 14-о място. Състезателите от мъжкия и от дамския отбор зарадваха г-жа Фандъкова с топки с техните автографи, а мениджърът на „Отбор на надеждата” Виктор Кирков й подари реплика на шампионската купа от Мюнхен.

На срещата с медиите присъставаха представители и на столичния район „Люлин”, които по препоръка на Столична община ще предоставят за ползване на „Отбор на надеждата” футболно игрище с изкуствена трева в ж.к. „Люлин 3”. Условията за ползване ще бъдат уточнени след завръщането на отбора от световното първенство в Полша.