Девет привърженици на Берое са задържани за 24 часа заради мелето, което разтърси регионалното дерби с „Ботев“ (Пловдив), информира „Стандарт“. Агитки на двата тима се млатиха с камъни, железа пред МОЛ на ул. „Стара планина“. Там запалянковците от Пловдив спрели, за да се подкрепят за мача. Те били засечени от местните, които пробвали изненадваща атака, но не сполучили.
 
По чудо не се стигна до смърт, защото в употреба по време на последвала битка влезли и счупени бутилки. Мачът между Берое и „Ботев“ (0:0) пък мина на втори план, след като се разбра, че запалянко на гостите бере душа в болница. Носеха се различни слухове, че бил наръган с нож или гърлото на шише.
 
Впоследствие обаче се оказа, че е парче от железен корниз. Полицията задържа 17 ултраси. Тези от Пловдив бяха освободени вчера сутринта, след като дадоха показания за случилото се в събота следобед. По случая с раненото момче е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди, престъпление по чл. 131 от Наказателния кодекс. Макар че нормални фенове смятат, че престъплението е за далеч по-сериозна присъда.
 
„Направо си е било опит за убийство и то предумишлено“, смятат запалянковците, които искат да гледат мирно мачове в цялата страна. Органите на реда все още търсят извършителя. Затова и деветимата местни бяха оставени в ареста.