В Стара Загора напрежението расте с всяка изминала минута. По-рано през деня се разрази жестоко меле между агитките на Берое и "Ботев". Отборите би трябвало да излязат на терена в 20:00 часа. След боя има около 18 арестувани, осем от които от агитката на "Ботев".

"Футболната среща няма да започне, докато неправомерно арестуваните наши 8 приятели, с които бяхме нападнати от фенове на Берое докато седим на заведение, не бъдат освободени. Обадили сме се на футболистите на "Ботев" и сме ги предупредили да не излизат на терена, докато нашите привърженици не бъдат освободени", заяви лидерът на една от "жълто-черните" фракции пред PlovdivDerby преди минути. "Нито един фен на "Ботев" няма да влезе на стадиона, докато приятелите ни не бъдат пуснати."

От мелето между агитките има пострадали десетки коли, които са с изпочупени прозорци. Щетите са нанесени от хвърлените камъни, бутилки и бомбички от ултрасите. Единият от привържениците на "Ботев" е в болница с прорезна рана на крака от счупена бутилка./БЛИЦ