Неприятни сцени се разиграха пред стадион “Локомотив” в столичния квартал “Надежда”. По-рано стана ясно, че мачът между “червено-черните” и Славия пропадна. Причината е липса на полиция или охранителна фирма, която да се грижи за реда по време и след двубоя. Всички охранителни фирми отказват да пазят стадиона по време на мачове заради лошото състояние на стадиона.

Агитката на Локомотив се събра пред стадиона и започна разправия с изпълнителния директор Георги Марков и президента Николай Гигов. Най-верните ултраси останаха отстрани и започнаха да скандират: “Вън Гигов от Локомотив, боклук, махай се, евреин.” Обидните думи станаха причина за караницата между шефове и привърженици. Няколко пияни привърженика налетяха на Гошо Марков, който едва бе спрян да не отвърне.

“Ето, има полицаи, но са само отвън, вътре не искат да влизат. Имат си наредба, не им разрешават. Още вчера сме се обаждали, над 10 фирми дават съгласие и след 1 час отказват да охраняват двубоя”, обясни ситуацията Георги Марков.

Малко по-късно човек на достатъчно зряла възраст се изправи срещу Гигов и му каза в очите: “Как не те е срам, не съм взимал заплата от 11 месеца. Жена ми е в болница, нямам пари”, след което се разплака. Гигов опитваше да обясни проваления мач днес със Славия и размяташе документи, но продължаваше да понася обидни реплики от агитката./БЛИЦ