БЛИЦ получи декларация от феновете на Калиакра, които изцело подкрепят президента на любимия си клуб Цонко Цонев във войната му срещу БФС. Привържениците на отбора от Каварна информират, че ако от футболната ни централа не вземат спешни мерки, ще бойкотират първенството. Феновете имали подкрепата на други клубове за общ протест, целящ спиране на "А" група.

Декларацията на феновете на Калиакра

ДО
Г-Н БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БФС
С КОПИЕ ДО:
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ
УВАЖАЕМИ Г-Н МИХАЙЛОВ,

Умоляваме Ви да вземете необходимите мерки за провеждането на футболната среща между Калиакра (Каварна) и "Левски" (София) от 19-ия кръг на "А" група, която е очаквана с огромен интерес от феновете на Калиакра и цяла Северна България.

Считаме, че искането на кмета на Каварна Цонко Цонев да бъде изваден от наряд за мача Черно море (Варна) - ЦСКА (София) Ивайло Стоянов, е напълно основателно. Мотивите на г-н Цонев и нашите се базират на скандалното съдийство на Ивайло Стоянов на мача Калиакра (Каварна) — Славия (София), завършил 0:1 и последвалото му наказание от БФС.

Футболът в България не са само така наречените грандове, а и по-малките клубове, които отделят немалко средства за професионален футбол.
Уведомяваме Ви, че ако не вземете адекватно решение за провеждане на двубоя Калиакра (Каварна) - "Левски" (София) в събота, 19 март 2011 г. от 18:00 часа, ще бойкотираме БФС с явното намерение да привлечем към нашия протест и други отбори, като дори сме готови да апелираме за спиране на първенството.

ДЕКЛАРАЦИЯ
от
Фенклуб Калиакра - Каварна
С уважение
ВАСИЛ ХАРИЗАНОВ (председател на фенклуба)