Президентът на БФС Борислав Михайлов подозира малките клубове в уговаряне на мачове и поради тази причина Калиакра и Сие вдигали шум, прехвърляйки топката върху съдиите. Кметът на Каварна Цонко Цонев инициира среща на няколко отбора, които вчера се събраха и решиха как да защитават интересите си, тъй като постоянно са ощетявани от реферите, а и получавали много малки суми от телевизионни права. Елитните клубове, протестиращи срещу случващото се в БФС към момента са Калиакра, Пирин, Академик, Видима-Раковски, Миньор, Монтана и от днес Берое.

"За бунта на малките клубове какво да ви кажа. За пръв път в света се вижда строен цял отбор на терена и да говори срещу съдията", заяви Михайлов, визирайки репортажа на bTV от стадиона в Благоевград, където Пирин нападнаха рефера Николай Йорданов за загубата с 1:2 от Литекс.

"Вижте обаче дали Наков не прави нарочно тези манифестации. Събирането на малките клубове е повлияно от съдийството. Аз пък може да се съмнявам в тях, да прикриват други, незаконни неща. БФС държи ТВ правата и ако решим, може да вземем 90% от тях и да дадем само 10% на клубовете. 23 милиона са взели за трите години. Преди този договор Пирин прибираха по 10 000 лева, а сега получават по 300 000 лева. Надявам се да има телевизия, която да дава мачовете от "А" група", продължи пред livesport президентът на БФС.

"Съдийските грешки са съдийски грешки. Не трябва да се прехвърля вината на други институции. Атаката на малките клубове не е срещу мен. Нарочно вдигат повече шум, а грешките на съдиите са навсякъде", добави Боби Михайлов. /БЛИЦ