Петимата представители на фенските организации на Левски, които се срещнаха с премиера Бойко Борисов, застанаха пред медиите и коментираха предложението на министър-председателя запалянковците да вземат акциите на клуба. Председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян, Даниел Стрезов от тръст „Синя България“, Илия Христов от „Сини Сърца“ и Адриан Петров от „Ултрас Левски“ се обединиха около мнението, че в момента привържениците нямат организационната и финансова готовност да поемат управлението на клуба. Те обещаха, че първо ще проведат консултации със своите членове и след това ще излязат с официални декларации. Димитър Костадинов от УС на НКП пък призова клубовете да бъдат по-диалогични и да обърнат внимание на своите фенове, тъй като именно те са преносителите на ценностите на всеки един клуб.

„От тази среща могат да се правят различни тълкувания, а НКП ще излезе с декларация, след като проведе обсъждане с членовете си. Факт е, че през последната година Левски е стабилизиран и върви по правилния път. Няма да излизаме в защита на корпоративни интереси и да правим каквото и да било в тази посока. Трябва да призная, че на втората среща с Васил Божков имаше и такива предложения. Имаше левскари, които призоваха да се вземат крайни мерки. Ние сме притеснени за състоянието на Левски през последните 10 години. Предложението да вземем акциите е на премиера, но то не зависи от него и от нас. Зависи от мажоритарния акционер“, заяви Хиндлиян.

„Ние нямаме готовност от днес за утре да поемем управлението на клуба – чисто организационно и финансово. Дали следващият „бащица“, ако има такъв, ще бъде стабилен за 12-24 месеца или 6-7 години, това никой не може да знае. Рискът е концентриран само в клуба. Ние сме тези, които посрещат и изпращат поредния „бащица“. Моделът е сбъркан и всеки следващ собственик оставяше Левски с все по-големи задължения. Това, че в България не познаваме друг работещ модел за клубовете, не означава, че няма такъв. Наясно сме, че настоящото управление ръководи клуба по правилен начин“, допълни Даниел Стрезов от тръст „Синя България“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„На този етап феновете на Левски няма как да издържат клуб с такъв калибър. За това трябва работа поне в продължение на 9-10 години, а  хората да го осъзнаят и ходят на стадиона. Въпросът с протестите зависи от позицията на собственика на клуба дали иска да има такива. За мен най-добрият начин на протест е на стадиона, когато напълнят трибуните. Аз изразявам лична позиция и не ангажирам цялата организация с него. Ще се проведе събеседване с членовете и след това ще излезем с позиция“, призна Адриан Петров от „Ултрас Левски“.

„Вярваме, че настоящото ръководство води клуба в правилната посока и има прозрачност в управлението. Дали бизнесът е прозрачен или не, ние няма как да знаем. Не сме разследващ орган. Бяха ни показани документи, от които лично аз не мога да заявя дали г-н Божков е извършил нарушения или не е. Голяма част от парите, вкарани в Левски през последната година, са под формата на дарения и това няма да утежни финансовото състояние на клуба. Това беше потвърдено и от министъра на финансите Владислав Горанов. Феновете изразяват подкрепата си към сегашното ръководство. “, коментира Илия Христов от сдружение „Сини сърца“.

„Най-сетне управляващите признаха, че има нещо сбъркано в модела „бащица“ за управление на клубовете. Това е изводът, който може да направим от тази среща. Клубовете трябва да обърнат внимание на своите фенове, които са пазители на ценностите на въпросния клуб. Крайно време е всеки един, който застане начело на Левски да бъде отворен към публиката и да и позволи да участва в процеса на управление и да бъде по-диалогичен“, коментира Димитър Костадинов, който е член на УС на НКП.
БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020