"Ако одържавят лотарията, няма да имам възможност да издържам клуба!". Това обяви Васил Божков в началото на срещата си с феновете на "сините", която стартира малко преди 19 часа на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". 

Събитието протече при огромен интерес. Залата беше препълнена с фенове, които желаеха да научат какво е бъдещето на любимия им клуб. В началото на срещата бяха допуснати и журналисти, които впоследствие бяха помолени да напуснат. 

"Днес Агенцията за държавна финансова инспекция излезе с изявление, че частните лотарии не са спазили закона. Това не е така. Ние сме си платили всичко по закон. Много бързо се интерпретира какво сме платили, че сме укрили и така нататък. Тук има грубо нарушение на Конституцията на България. Тя трябва да се спазва. Ако одържавят лотарията, няма да имам възможност да финансирам клуба. Иначе съм готов да остана начело, но не виждам смисъл", каза Васил Божков. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Сега разбирам, че ще има среща между феновете, Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов. Надявам се премиерът да вземе правилно решение", добави Божков.

Извънредната сбирка на "Герена" беше инициирана от ръководството на клуба. Освен Божков, пред феновете застанаха още Георги Попов - официален собственик на ПФК Левски, Димитър Ганев - изпълнителен директор на "Националната лотария" и изпълнителният директор на "сините" Павел Колев. 
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ