Привържениците на Миньор (Перник) готвят протести заради неясното бъдеще на клуба броени дни преди старта на пролетния дял от първенството. Запалянковците настояват за спешна среща със собственика Минна компания и ръководството на град Перник. Днес феновете са внесли писма до институциите и боса с исканията си.

В Писмото им, адресирано до Собственика на ПФК Миньор АД (Перник), до Кмета на гр. Перник, до Председателя на ОбС гр. Перник, до Областния управител и до Изпълнителният директор на ПФК Миньор АД (Перник) се казва:

"Ние, привържениците на Миньор, настояваме да получим отговор на въпроса: Какво е бъдещето на ПФК "Миньор АД", чийто мажоритарен собственик е "Минна компания" на Христо Ковачки, управлявана от Божидар Живков. Настояваме незабавно настоящият собственик да влезе в ролята си на такъв като:

1. Да започне изплащането на забавените трудови възнаграждения на футболистите, треньорите и служителите във футболния клуб.
2. Да осигури средствата, необходими за функционирането на Миньор и нормалното стартиране на пролетния полусезон.
3. Да започне погасяване на натрупаните задължения към държавни институции и партньорски фирми.

Каним Ви на среща утре (26.02.2013 г) в 17 часа в Община Перник, за да чуем решението Ви относно бъдещето на любимия ни клуб, който е с 94-годишна история.

Ако нашите искания не бъдат изпълнени, ние ще предприемем решителни протестни действия поради умишленото водене към фалит на ПФК "Миньор" АД с искане за намеса на прокуратурата, държавните и местни органи за прекратяване концесионните договори на "Минна компания" ЕООД на територията на Област Перник. Настояваме в следваща процедура по отдаването на концесия да залегне клауза за задължителна издръжка на футболния клуб в професионалния футбол. Омръзна ни да чакаме 8 месеца. "Миньор" е чест и слава и ние сме готови го защитим с всички позволени от закона средства, заради гражданите на Перник."

От привържениците на "Миньор"