Стартът на пролетния дял на “А” група е заплашен от отлагане. Причината са нестихващите протести в цялата страна. Опасенията са, че полицията няма да може да се справи с опазването на реда и недоволството на хората да се пренесе по стадионите. Освен това само преди няколко дни агитките на ЦСКА, “Левски”, пловдивските “Ботев” и Локомотив излязоха с обща декларация, в която подкрепят народните протести. А тяхното включване по улиците ще доведе до още по-голям хаос. Първият мач от 16-тия кръг е насрочен за 1 март (петък). Тогава трябва да се срещнат Славия и “Ботев” (Пловдив) в София. Останалите мачове са в събота и неделя.

“Притеснен съм, гледайки тези протести. Ако тези дни положението не се успокои, нищо чудно стартът на първенството да се отложи. Представете си как недоволството на хората може да ескалира в един мач и да се получат големи поразии”, заяви лицензионният мениджър на БФС Красин Кръстев, цитиран от “Тема спорт”.

Няколко дни преди подновяването на шампионата БФС е в паника заради вегетирането на няколко клуба. “Засега никой не е казал, че няма да започне първенството, но няма да се учудя, ако това се случи например с Миньор. Положението е тежко и със Сливен в “Б” група. Какво правим с “Етър? Какво става с този клуб? Той излиза от Велико Търново без никакви обективни причини”, каза още Кръстев.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ