Феновете на бургаския Нефтохимик ще бойкотират домакинските мачове на тима през новия сезон. До това решение се стигна, след като стана ясно, че "шейховете" ще приемат съперниците си през сезон 2019/2020 година във Втора лига в Созопол. 

Причината домакинствата да не се провеждат на стадион "Лазур" е високият наем, който собствениците на съоръжението искат от ръководството на клуба.

Именно заради поредния случай, в който тимът ще домакинства в град извън Бургас, привържениците подготвят протест на 20 юли (събота) от 19:00 часа пред сградата на Общината. 

Ето декларацията им:

„Вече 15 години, благодарение на далаверите на община, държава и един частник, Бургас е без собствен стадион. Стадионите бяха харизани на един монополист и единственият професионален отбор на града сега трябва да „домакинства" в Созопол - извън територията на общината не и без кроткото бездействие на серия от собственици и управници на футболния клуб.

Никой не си мърда пръста да поправи тази несправедливост, единствено гражданите търсят варианти - входирахме докладна за отчуждаване, писмо до институциите за финансиране на това отчуждаване, сезиране на Комисията за защита на конкуренцията. На община и държава не им пука.
Елате и ни подкрепете, помогнете ни да покажем, че Бургас има нужда и от футбол, от онези славни празници и срещи с „Левски“, ЦСКА, „Ботев“, „Бран“, „Локомотив“ (Москва)!

Събираме се пред общината, доведете приятели и приятели на вашите приятели, близки, роднини. Носете си топки, да поритаме и върнем футбола за кратко в Бургас. Ще гледаме/слушаме и мача от Созопол - „Нефтохимик“ - „Спартак" (Варна).