При загубата с 0:1 от Черно море в Търговище за първи път от началото на сезона привържениците на Нефтохимик не подкрепиха любимия си тим. В предишните срещи феновете бяха неизменно до тима си и при визитата на ЦСКА около 300 души бяха на "Българска армия".
 
При гостуването на Берое отново същата бройка фенове присъства под Аязмото, но явно последните събития около Нефтохимик са отблъснали привържениците. В Търговище не присъства нито един фен на "шейховете", което потвърждава скритата война между феновете и ръководството на клуба. То се опита да свали напрежението с уволнението на Валерий Дамянов и назначаването на Антон Спасов, но привържениците на тима искат от Бургас да бъдaт махнати и доведените от Дамянов играчи, пише "Тема спорт". Преди началото на сезона той взе седем футболисти от Светкавица, което доведе до освобождаването от клуба на много играчи, спечелили промоцията на Нефтохимик в "А" група.

Първоначалното представяне на тима и победата с 3:2 в градското дерби над Черноморец тушира недоволството сред феновете, но четирите поредни загуби отприщиха гнева на запалянковците.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ