Националният клуб на привържениците на „Левски” реши кой и по какъв начин да го представлява в Управителния съвет. Както е известно, на 17 декември ще се проведе Общо събрание, на което Тодор Батков ще даде 15% от акциите си на феновете и ще бъдат направени промени в УС.

НКП и тръст „Синя България” получават по едно място в него, а общият брой на членовете ще бъде увеличен на седем.

Привържениците ще действат по същия начин, по който действа и тръстът. Ще бъдат членове на УС като юридическо лице и ще бъдат представлявани от различни експерти при вземането на решения от различно естество, научи БЛИЦ.

Все още няма яснота относно три от местата в новия УС на „Левски”, които трябва да бъдат заети от експерти.

В тръста пък имат притеснения, тъй като голяма част от експертите не искат да влизат в клуба при положение, че трябва да работят с Тодор Батков.

„Не се борим отделен човек да влезе в УС, а да има експертен принцип. Този начин ще бъде застъпен и от двете организации – тръста и фенклуба. Идеята е привържениците да имат лост за контрол върху грандиозно лошото състояние на клуба.

Много експерти се отдръпват не искат да работят с Батков. Притесняват се да бъдат част от това положение на „Левски”. Феновете са най-смели и не се плашат от предизвикателството”, заяви председателят на тръст „Синя България“ Васил Колев пред БЛИЦ.
Юри Славчев/БЛИЦ