Червената общност застава зад решението, което изпрати ЦСКА в "А" окръжна група. Феновете, които бяха на срещата с Васил Божков днес в офиса на "НОВЕ Холдинг", застанаха пред медиите и обявиха позицията си. Пред журналистите говори Васил Бурановски по прякор Васо Пожарната, Димитър Ангелов-Дучето и Емил Кънев от Сектор "Г".

"Взехме може би най-трудното решение в историята на ЦСКА. Но то трябваше да бъде взето, за да започнем на чисто. Избрахме морала. Това е истинска мъжкарска постъпка, а феновете на ЦСКА винаги са доказвали, че са истински мъже. Отборът ще играе в "А" окръжна група със собственик Васил Божков. Бяхме поставени пред ситуация, в която вече не можехме да избираме", заяви Емил Кънев, един от важните фенове, които присъстваха на срещата.

"Морал, закон ще го има. Никой няма право да постъпи по друг начин освен по този, защото ние сме ЦСКА. Ние не сме от Велбъжд, Пловдив, Подуене - ние сме от София. Ние сме отборът на българската армия. Това решение беше тежко, беше взето и няма да мръднем от него. На сто процента заявяваме, че онова, което трябва, ще го направим. Ще бъдем навсякъде с нашия клуб и ще тръгнем от там, където трябва. През 2008 година казах, че трябваше да отидем в "А" окръжна, но някои ме изкараха луд", добави Димитър Ангелов-Дучето.

"Разберете, този или тези, които застанат между нас и срещу нас, ще им е трудно. Вече сме една общност", каза още Дучето.

"Чакахме, чакахме. Всеки, който искаше, можеше да помогне. Тези, които доведоха клуба до това положение, ще им кажем само едно - ще ви гоним сто години", добави бившият тартор на "червената" агитка.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ