Изключително тревожно се развиха събитията около ЦСКА, предаде репортер на БЛИЦ от срещата на Васил Божков с група популярни привърженици на "червените".

След съдбоносната сбирка стана ясно, че "армейците" започват при аматьорите и ще участват в "А" окръжна група. При това положение пропада планираното преструктуриране на Литекс в ЦСКА.

На срещата с Божков беше взето решение феновете да основат нов клуб, който ще бъде финансиран от него. Крупният бизнесмен ще бъде подпомаган от още няколко акционери. Новото дружество няма да наследи дълговете и пасивите на старото.

Божков гарантира 3 милиона лева бюджет. След завръщането в "А" група сумата ще бъде двойно увеличена. Новоучреденият клуб се очаква да бъде регистриран в понеделник. Другата седмица на специална пресконференция ще бъде представен и екипа на новия клуб.

На срещата е бил обсъждан вариант за взимане на лиценза на Локомотив (Мездра) за участие в "Б" група, както и за взимане на лиценз на Германея (Сапарева баня) или София 2010 за "В" група. Феновете обаче са били твърдо против подобни варианти и са настояли пред Божков да се започне на чисто.

Пред феновете бизнесменът е разкрил, че проектът му с Гриша Ганчев за преструктурирането на Литекс в ЦСКА е пропаднал, тъй като държавата не е позволила.

До минути се очаква официалното съобщение от Васил Божков и феновете.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ