Негативният резултат, постигнат от футболистите на Вихрен в Сливен (0:2), силно разтревожи спортната общественост в Сандански.

Най-верните привърженици на отбора проведоха среща с председателя на фенклуба Николай Ангелов и изготвиха молба-декларация до президента на санданския клуб Константин Динев за незабавното връщане на Филип Филипов за старши треньор на отбора.

Декларацията на феновете на Вихрен (без редакторска намеса):

Уважаеми г-н Динев,

След загубата ни в Сливен отборът на Вихрен зае 12-то място във временното класиране на А група само с точка повече от намиращите се в опасната зона отбори на Ботев Пловдив и Миньор Перник. Това силно ни разтревожи и след като огледахме добре програмата до края на първенството решихме да излезем с предложение до Вас, а то е незабавното връщане в треньорския щаб на Филип Филипов. В момента той е в София и анализира това, което записа в тефтера си и видя по време на тренировки и официални срещи на единия от грандовете в Европа - английския Арсенал.

Надяваме се ако Филип Филипов оглави отново Вихрен да приложи последните новости в съвремения футбол именно в оставащите осем мача от настоящото първенство на А група.

Ако искаме всички ние да се радваме на играта на Вихрен е необходимо да спечелим трите си домакински мача срещу Славия, Пирин и Черноморец на градския стадион и се представим на ниво и срещу Спартак Варна, Миньор, Локомотив и Ботев Пловдив.

В нашия отбор има футболисти от различни националности и комуникирането между тях в момента е много трудно, защото в треньорския щаб няма човек, владеещ техните езици. По времето на Филип Филипов нещата стояха другояче.

Г-н Динев, Вие направихте много за футбола в Сандански, изградихте модерна база за тренировки и официални мачове, застлан е и теренът на градския стадион с ново естествено тревно покритие. Вихрен е вече име в нашия футбол, а вече и извън пределите на България, имайки предвид успехите, макар и в контролни мачове, по време на подготовките в чужбина.

Спортният комплекс в Сандански вече напълно отговаря на изискванията на УЕФА и няма да е справедливо Вихрен да не остане и за в бъдеще в голямото футболно семейство.