Хитът в тазгодишната класация за Футболист на годината Васил Лукаев получи поредното признание от обикновените привърженици у нас. Играчът на петодивизионния Шипка (Драгор) беше награден от първия блог за футбол и футболна култура "Три корни", които бяха едни от най-дейните в подкрепата си за пазарджиклията.

Лукаев получи статуетка за "Нашият номер 1 през 2011 година" на алтернативна церемония в столичен бар, където се бяха събрали феновете, а самият трофей беше опакован в кутия от месомелачка.

"Васко е месомелачката на българския футбол, защото смели професионалистите с амбицията и кефа, с които играе тази игра. Затова му връчваме и купата за най-добър футболист според феновете", обясниха пред btv създателите на "Три корни" Веселин Димитров и Владимир Тодоров.

Малко по-късно Лукаев, който е студент в НСА, раздаде и автографи на част от запалянковците, като не подмина нито един желаещ да се сдобие с ценния му подпис.

След като се нареди на второ място във фенския вот в класацията, оставяйки пред себе си само Димитър Бербатов, Васил Лукаев влезе и в почетната десетка, избрана от журналистите, изпреварвайки Мартин Петров, Станислав Генчев и Михаил Александров.

Запалянковците не крият, че чрез протестния си вот за играча на Шипка (Драгор) искат да покажат недоволството си от моментното състояние на футбола у нас и начина, по който той се управлява.

Както вече стана ясно, аматьорът Лукаев попадна в Топ 10 на Футболист на годината, но странно защо организаторите на анкетата не му изпратиха покана и той не присъства на церемонията, провела се снощи в комплекс "Царско село".