Отборът на феновете на Спартак (Варна) се разпадна окончателно. Около 8 месеца след създаването си тимът вече е напуснат от всички основни футболисти, играли за отбора през есенния полусезон в Североизточната "В" група.

Поредните, които си тръгнаха са Марко Илич, Венци Маринов и Ивайло Маринов. Те заявиха, че досега са защитавали каузата "Спартак", но вече си търсят нови отбори.

Треньорът Бойко Каменов също застана зад тях и сподели, че ще опита късмета си в друг клуб. Двамата Маринови вече са пред трансфер във втородивизиония Доростол (Силистра). Както е известно, Марин Петров и Румен Александров преминаха в Спартак 1918, докато Мартин Любенов и Радослав Жорев са поканени в Черноморец (Бяла). Сърбинът Марко Илич пък ще обмисля всяка следващата оферта, която пристигне за него.

"Беше истинско удоволствие да играем за марката Спартак. Ние защитавахме каузата на феновете. Всички знаем, че е трудно да се издържа отбор дори във "В" група. Ако не беше Неделчо Михайлов клубът нямаше да съществува. Като истински спартаклия той даде всичко от себе си, за да не изчезне от футболната карта този отбор", каза Венци Маринов.

Разпадането на отбора със сигурност ще бъде прието тежко от феновете, но в личен разговор с футболистите, те са споделили, че подкрепят техните действия.

"Ние играхме единствено за нашите привърженици. Парите никога не са били фактор. След края на полусезона феновете ни благодариха за това, което направихме за тях", допълни Марко Илич.

Идеята на двамата Маринови и Илич беше подкрепена и от Бойко Косев, Тодор Радомиров, Иван Караджов, Живко Бояджиев, както и от по-младите момчета в отбора. /БЛИЦ