Треньорът на Монтана Ферарио Спасов поздрави отбора след победата с 2:0 над "Левски" в първи осминафинал за Купата на България. Реваншът е в началото на декември.

"Това го направиха момчетата. Избрах хората, които могат и са подготвени за този мач. Разполагаме с прекрасни футболисти като характери и перспектива. Надигравахме се с "Левски", всичко протече в духа на феърплея. Напълно заслужено спечелихме с този резултат. Моите адмирации към отбора. Благодаря и на публиката, която дойде и ни подкрепи в този студен ден. Знам, че за реванша ще е трудно, но това, което направихме днес, не е малко", заяви Ферарио Спасов след края на мача.

"Ние се готвим за мачовете в първенството, а тези за Купата ни дойдоха като голям бонус. Трудно може да се получи отбор от "Б" група да играе и да победи ЦСКА и "Левски" в рамките на един месец. Не съм давал днес почивка на никого, просто използвах състав, който ще изглежда равностойно на "Левски" и ще можем да спечелим. Предстоят ни тежки мачове в "Б" група и веднага трябва да превключим на тема първенство", добави наставникът.

На въпрос, виждал ли е по-слаб "Левски", Ферарио Спасов отговори: "Не е сериозно аз да коментирам защо "Левски" играе и стои по този начин, защото се интерпретират по различен начин. Това са отбори, без които българският футбол не може и няма полза нашият футбол един от грандовете да бъде в такова състояние."/БЛИЦ

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите