Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Ферарио Спасов даде пресконференция преди гостуването на "Левски". Интригуващият двубой от 2-ия кръг на "А" група е в неделя от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

- Г-н Спасов, как протича подготовката ви преди гостуването на "Левски"?
- Тренировъчната седмица беше малко разпокъсана заради отсъствието на националите в нашия отбор. Имахме проблеми и с Рубен, който пипна вирусно заболяване, но вече е по-добре. От днес всички сме заедно и няма отсъстващи. Готвим се мотивирано и по план за мача с "Левски". Момчетата подхождат сериозно и усещат отговорността, която трябва да поемат. За да спечелиш точка или мач на "Герена" не може да разчиташ само на късмет и шанс. Иска се много футболно качество, здрава психика и характер. Анализирахме играта на „Левски” и се запознахме със силните им качества. Мисля, че ако успеем да ги неутрализираме, ще направим един добър мач и имаме нашите шансове да победим. Очаквам отборът да се развива още и да продължи започнатото в мача със Славия. Нямаме поводи за притеснение, което е най-важното, затова отиваме в София с настройката да изиграем силен мач с настройката да победим.

- Готвите ли изненади за противника?
- Изненадата може да дойде от това, което не сме показали до момента. Изненада като състав и тактическа постройка едва ли ще има. Нашият отбор има много голям потенциал и смятам, че ако го покажем ще можем да се борим за победата. Въпреки твърденията, че "Левски" е в криза, те показаха добро лице срещу "Черноморец". Гледахме този мач и мога да кажа, че ги надиграха и пропуснаха по-убедителна победа. Надявам се да съумеем да се справим със силните им страни и да прокараме нашите идеи в атака, където имаме сериозен потенциал.

- От „Левски” мислят да слагат персонален пазач на Иван Цветков?
- Не вярвам, това е изключено в съвременния футбол и мисля, че тази информация е по-скоро някаква журналистическа интерпретация. Ако все пак такъв има, то за нас ще бъде по-добре, но още веднъж казвам, че не вярвам Илиян Илиев да сложи персонален пазач на Иван Цветков. Може да му обръщат по-голямо внимание в зоните, в които се намира, но едва ли ще го пазят персонално.

- Подходящ ли е Шеткус за стил с високи центрирания, след като показа несигурност в този елемент в първия кръг?
- Не споделям това мнение. Той допусна една грешка в края на първото полувреме, след което беше доста убедителен във всяко едно отношение. Да не забравяме, че и Шеткус се намира в процес на сработка със защитниците пред себе си и ще е нужно време. Смятам, че той ще играе все по-добре и ще бъде максимално концентриран по време на мачовете.

- Статистиката показва, че нямате спечелен мач на стадион „Георги Аспарухов”. Може ли това да Ви повлияе?
- Имал съм доста успешни мачове срещу „Левски”. На „Герена” не съм водил много мачове, но най-важния от тях не го загубихме пред препълнени трибуни. Сега ситуацията е много различна, а и винаги има първи път.