Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Нападателят на “Ботев” (Пд) Иван Цветков беше избран за играч на кръга в анкетата на Пресклуб “България”. Навършващият на 31 август 33 години играч заслужи приза с трите си гола във вратата на Славия, с които донесе класическия успех на "канарчетата" с 3:0.

Цветков стана едва вторият футболист, грабнал наградата с три различни клуба. Другият е Здравко Лазаров. След награждаването Цветков коментира престоя си в “Левски”, бъдещето в “Ботев” и предстоящия мач между двата отбора. Както е известно, в неделя от 20:00 часа "канарчетата" гостуват на "Герена" в интригуващ двубой от 2-ия кръг на "А" група.

“Разочарован съм от престоя ми в “Левски”. Най-вече, защото не можахме да спечелим нищо и публиката остана недоволна. Иначе не се сърдя на никого, а и няма за какво. Миналата година станах голмайстор на “сините”, но според мен е срамно, че го постигнах само с 11 попадения”, коментира Цветков за престоя си на “Герена”.

Сега клубният му тим "Ботев" ще се изправи именно срещу “Левски”, като все още не е ясно дали той ще може да играе в мача - “Мисля, че мога да играя срещу “Левски”, но това зависи от треньора. До мача в неделя има доста време. Ще играем с много добър отбор. “Левски”, ако ще и с единадесет юноши да излезе на терена, те са от “Левски”, а това е достатъчно“, коментира Цветков.

“В "Левски" винаги се е работило на високо ниво. Нещата са много професионални и в организационен план. В “Ботев” е рано да говорим за това. Знаете, че отборът излиза от сериозна криза. Пътят е труден, но правилен. В момента разликата между двата отбора е голяма, но се надявам да я стопим. За сега целта ни в “Ботев” е да играем, за да се забавляваме. Според мен, другите неща в момента не са важни. Видяхте какво постигнаха нашите отбори в евротурните, така че най-важно е да играем хубаво“, добави Цветков.

“Смятам, че когато договорът ми с "Ботев" изтече, ще приключа с футбола. Дано младите играчи ме откажат по-бързо. Не мисля да ставам треньор. Тази работа е неблагодарна и не е за мен“, завърши нападателят.