Трансферен удар направи Етър, привличайки един от най-титулуваните играещи в момента български футболисти – Станислав Генчев. Халфът досега беше в Монтана, но приключва отношенията си с клуба и вече е част от "виолетовите", съобщиха колегите от „Велико Търново спорт“.

На практика Генчев се завръща там, откъдето тръгна към големия футбол. Той е роден на 20 март 1981 г. в Дряново и е възпитаник на спортното училище „Г. С. Раковски“ във Велико Търново. Състезава се при юношите на Етър под ръководството на треньора Петко Цанев.

Едва 16-годишен заигра при мъжете на Локомотив (Дряново), а после и в Ботев-Булмекс (Дебелец). Талантът му бе бързо забелязан и Станислав Генчев получи покана от Левски, където заигра едва 18-годишен. Със „сините“ е двукратен шампион на България и носител на купата. От 2005 до 2008 г. бе в Литекс, където също печели купата и игра в евротурнирите. Последва тригодишен период в румънския Васлуй, където бе обявен за Футболист на сезона и печели Купата „Интертото“.

Набелязан бе от Лудогорец и за два сезона стана два пъти шампион на България с разградчани. Завърна си в Литекс, после кариерата му продължи в АЕЛ (Лимасол, Кипър), Славия и Монтана. Има 7 мача за националния отбор на България, като още в дебюта си бележи и носи победа над Финландия.

С наставника на „виолетовите“ Ферарио Спасов се познават отлично от съвместната си работа. В Етър Станислав Генчев вероятно ще бъде използван на мястото на напусналия Радослав Анев.

„Привличането на Станислав е много успешен ход в нашата селекция. Благодаря му, че избра да облече виолетовия екип. Вярваме, че с опита си той може много да помогне на „Етър“ за високите цели, които сме си поставили“, коментира пред Sport-vt президентът на клуба Александър Нанков.

Очаква се днес Станислав Генчев да пристигне на стадион „Ивайло“ и веднага ще се присъедини към лагера на отбора, който е в родното му Дряново.