Треньорът на Монтана Ферарио Спасов остана доволен от представянето на футболистите си в първата контрола на тима. Втородивизионният тим се изправи срещу "Левски" в Правец и не допусна загуба, завършвайки 1:1. Бившият наставник на Литекс и ЦСКА отчете след мача, че за играчите му е стресова ситуация, че се изправят срещу "сините" още в първата си контрола.

"Първо искам да кажа, че стана добра проверка, в духа на приятелския мач. Тази контрола беше повече за информация в какво състояние са отборите. Завършваме 10-дневен подготвителен цикъл с този мач. Имаше интересни неща, но има и слабости. Продължаваме да работим по отстраняването им", коментира пред "Канал 3" Феро.

"Хубаво е, че сме събрали футболисти на добра възраст, има материал в Монтана. Най-близките цели са да комплектоваме отбора и да проведем пълноценна подготовка, каквато правим до момента", продължи Спасов.

"Нужно ни е самочувствие. Повечето ни играчи са младежки и юношески национали. Вижда се, че горят от желание да играят добър футбол. Първа контрола за нас, и то срещу "Левски". Това е стресова ситуация за всеки от участниците. На моменти "Левски" бяха по-добри. Все пак те са провели повече тактическа подготовка, а ние стартирахме преди 10 дни. Всички момчета се представиха добре. Доволен съм", заяви треньорът на Монтана.

"Имам увериетнието на г-н кмета Златко Живков, че стадионът ще е готов за първия ни мач в "Б" група", каза още Феро.