Националният отбор може да се готви на чисто нов терен за мача с Черна гора, който е през юни. От ФИФА са отпуснали на БФС 400 000 евро по програмата "Гол 2", които са предназначени за изграждането на ново игрище. То ще бъде в Правец, където от половин година се подготвят "трикольорите".

Очаква се дейностите по изграждането да започнат най-късно до месец. Любопитното е, че към момента мястото на бъдещия терен е буренясало.

През последните години националният отбор се подготвя на няколко различни места преди квалификационните и приятелските мачове. Първоначално тимът отсядаше в резиденция "Бояна", а тренираше на терените в комплекс "Царско село". След като обаче треньор на националния отбор стана Лотар Матеус, футболистите отсядаха в луксозния хотел "Риу Правец" и провеждаха занимания на терените наблизо.

Въпросът с базата на "А" тима ни обаче остава отворен. Както е известно, за нея има фиксиран терен в Бояна, но се чака УЕФА да преведе пари. Вече се говори и за строеж на нов национален стадион. Според главния архитект на София Петър Диков игрището ще бъде на север от летището в квартал "Враждебна", но ще е близо и до "Ботевградско шосе". /БЛИЦ