ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Трима нови съдии от България влизат в ранглистата на ФИФА за календарната 2023 година, съобщава  БТА. Това са Христо Хаджийски,  Иван Иванов и Радослав Гидженов.

Христо Хаджийски от Варна става международен помощник на мястото на отказалия се от съдийството Петър Джугански. Хаджийски е един от най-постоянните тъчрефери в Първа лига и промоцията му на международно ниво е логична.

Иван Иванов пък взима мястото на Борислав Колев в ранглистата по футзал. Заедно с Иванов другите в тази категория са Калоян Кирилов, Траян Енчев и Иво Ценов. Иванов е на 31 години, роден в Сливен,  и на голям терен ръководи мачове във Втора лига. Той получава мястото на Борислав Колев, който има проблеми с правосъдието и е изваден с решение на Световната федерация (ФИФА).

Winbet - победата е емоция! (18+)

31-годишният пловдивчанин Радослав Гидженов ръководи мачове в Първа лига от месец май 2018-а година. Преди да бъде промотиран като съдия на ФИФА за 2023-а година той завърши успешно програмата COREN на УЕФА, финален тест от която беше срещата между Вараждин и Горица от хърватското първенство. Гидженов показа шест жълти и един червен картон, а оценката му от съдийския наблюдател беше над 8.6.

Известният като виден плейбой сред родните дами Гидженов заема мястото на Ивайло Стоянов - Сватбата (41 г.) в квотата на България при ръководещите арбитри. Докладът от ФИФА  е, че Стоянов е деноминиран заради доближаване на пределна възраст, а не за слабо представяне.

Всичките оценки на Стоянов в Европа до момента са повече от добри, но шефовете в Цюрих са преценили, че той няма как да се развива повече, тъй като към момента е във Втора категория. Останалите българи при ръководещите в същата урна са Волен Чинков, Георги Давидов, Драгомир Драганов и Никола Попов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК