ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Съдийската комисия към БФС предприе сериозни действия след поредицата скандали с решенията на реферите по време на мачовете от efbet Лигата. В официалния сайт на футболната централа се уточнява, че решението е взето по лично нареждане на президента Борислав Михайлов.

Част от най-добрите родни арбитри са извадени от нарядите за период от пет месеца. Заради допуснати фрапиращи гафове със спрени съдийски права са Ивайло Стоянов, Георги Димитров, Владимир Вълков, Иво Андреев и Димо Димов.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

Те нямат право да свирят мачове от efbet Лигата до 31 март 2023 г. Важно уточнение, че Андреев и Димов обаче ще могат да получават наряди за Втора лига.

Освен това през януари ще бъде направено редуциране на ранглистата на арбитрите, използвани за работа със системата ВАР.

В официалното си съобщение СК към БФС призова всички рефери да положат максимални усилия за качествено представяне, което да отговаря на огромните инвестиции в тяхното обучение и развитие.

Георги Димитров и Иво Андреев са сред четиримата съдии, които Ботев (Пловдив) специално посочи, че не иска да бъдат пращани на мачове на „канарчетата“ до края на сезона. Декларацията на „жълто-черните“ по този повод беше публикувана на 24 октомври.

Припомняме, че на 19 октомври шефът на Съдийската комисия към БФС Виктор Кашай официално призна, че Ивайло Стоянов е изваден от листата на българските международни съдии. Неговото място в листата на ФИФА ще бъде заето от Радослав Гидженов, но за целта той трябва да бъде одобрен от световната футболна централа.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК