Бразилският Пелотас прати молба до ФИФА, с която моли да бъде започнато разследване с трансфера на Макелеле в ЦСКА. Клубът на 26-годишния дефанзивен полузащитник се жалва, че "червените" са ги лишили от възможността да използват играча си близо месец. Както е известно, Макелеле изкара близо три седмици в ЦСКА, но преди дни се тръгна, тъй като Пелотас не получиха никакви пари.

"Има шанс да се върна в България. ЦСКА трябваше да платят до миналия петък, но не го направиха. Пелотас сезира ФИФА с молба да нареди плащанията", обясни Макелеле пред бразилското издание GAZ.

"20-дневният ми престой в София беше много полезен. Научих какво значи да ти е студено", споделя още играчът в родината си.

БЛИЦ вече писа, че мистерията около халфа е безкрайна. Твърди се, че правата му се държат не само от футболния клуб Пелотас, но и от мениджърска агенция, както и от хора, които са част от подземния свят в Бразилия.

Формално у нас Макелеле беше привлечен от Академик (София) с идеята да играе като преотстъпен при "червените", тъй като квотата за чужденци извън европейския съюз в ЦСКА е запълнена. Зад трансфера обаче стои ръководството на "армейците", което трябва да плаща на бразилците за трансфера. Сега от Пелотас си искат парите по сделката и заради това сезират ФИФА. /БЛИЦ

3_1.jpg