Новият собственик на Локо (Пловдив) - Веселин Марешки предизвика недоволството на Международната асоциация на професионалните футболисти (FIFРro), след като поиска да тества състезателите от тима с детектор на лъжата.

"Това е абсурдно", обяви генералният секретар на огранизацията Тео ван Сегелен.

Както вече е известно фармацевтичният бос накара играчите и треньорите да минат на детектор на лъжата. Това се случи веднага след изненадващата загуба на "черно-белите" от "Ботев" (Вр) с 0:1.

Мажоритарният собственик на Локо уточни, че разполага с професионален детектор, който вече е използвал при подобни ситуации. По-късно от клуба обясниха, че ставало въпрос за психологически тестове, а не за детектор. Единствената цел на тези проби била да се провери отношението на играчите към работния процес и доколко лоялни са те към клуба и неговия собственик.

Ван Сегелен, в качеството си на генерален секретар на FIFРro, призова ръководството на Локомотив да се извини на всичките си играчи, за да предотврати уронване на престижа. Той отправи препоръка към футболистите никога да не се съгласяват да участват в подобни съмнителни акции.