Фирмата на Кирил Домусчиев "Футбол Про Медиа" прекрати едностранно договора за телевизионните права с ТВ7. Както вече стана ясно, още от този уикенд мачовете ще бъдат предавани от каналите на "Нова Броудкастинг Груп". Тя се разбра с "Футбол Про Медиа" за придобиване на правата и в ефира на Диема ще бъдат излъчени директно Лудогорец - ЦСКА (в събота от 20 часа) и "Левски" - "Ботев" (Пловдив) (в неделя от 20 часа).

Хората на Домусчиев скъсаха договора с ТВ7, тъй като телевизията не е платила задълженията си по него. Още в началото на сезона от "Футбол Про Медиа" дадоха ултиматум да си получат парите до втория кръг, а след това го удължиха до петия. Самият бост на Лудогорец каза, че е направил компромис и не е свалил мачовете от екран заради феновете. От фирмата му се оплакаха, че не са получили нито стотинка от ТВ7 за първите 4 кръга.

БЛИЦ публикува съобщението от "Футбол Про Медиа":

„Футбол Про Медиа“ ООД прекрати едностранно по законен път договора за отстъпване на телевизионни и други права на „ТВ СЕДЕМ“ ЕАД заради неплащане на съществени дължими суми, считано от 15 август 2014 година. За това наше действие своевременно беше информирано и ръководството на БФС.

Преди началото на сезон 2014/2015 г.  в „А“ ПФГ  „Футбол Про Медиа“ изпълни своя ангажимент по договора с БФС, като плати  40% от цялата сума за телевизионни, радио и рекламни права. Това наше действие беше изключително важно за нормалното стартиране на първенството и спокойствието на клубовете. Досегашният ни телевизионен партньор излъчи мачовете от първите четири кръга само заради добрата воля на собствениците на нашата компания. „ТВ СЕДЕМ“ ЕАД не заплати дори стотинка и направи нарушения, които ни дават основание да прекратим партньорството.

Целта на „Футбол Про Медиа“ е да осигури максимално качество на телевизионното отразяване на първенството и да изпълнява поетите ангажименти към клубовете и БФС. Провокираната от поведението на „ТВ СЕДЕМ“ ЕАД криза доведе до затруднения в работата ни, пропуски в отразяването на мачове и забавяне на обявяването на програмата. В тази връзка благодарим на БФС за разбирането и поднасяме своите извинения на клубовете.

Считано от 16 август 2014 година мачовете от футболното първенство на България, турнира за Купата на страната и Суперкупата за сезони 2014/2015 г. и 2015/2016 г. ще се излъчват от „НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП“ АД.

ФУТБОЛ ПРО МЕДИА