Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев изрази своята позиция след декларацията на Съюза на българските журналисти, откъдето му отвърнаха по повод недоволството на богаташа срещу коментара по "Диема" на реванша в Белград с Партизан (2:2).

"България е демократична държава и всеки има право на мнение. Много често вие журналистите критикуватe мои изказвания или случващото се в отбора. Критикуват се неща, които съм направил или съм си казал мнението. Това е критика, към която понякога не съм съгласен и си мълча, но понякога има логика и на база тази критика вземам мерки", заяви пред "Гонг" Кирил Домусчиев.

"На тази база също имам право на мнение. Мисля, че в България свободата на словото е конституционно право не само на журналистите, а за всеки един гражданин на страната", каза босът на Лудогорец.

"Мисля, че аз най-малкото заслужавам Съюзът на журналистите да ме критикува, при положение, че българското първенство се излъчва благодарение на това, че извадих 2 милиона от джоба си, за да може да има нормално излъчване по телевизията. Не мога да се разсърдя никога, когато става дума за коментари на тема Лудогорец, на тема наши грешки, които смятат, че сме направили, дори да не сме съгласни. Мнението винаги има две страни. Не мога да приема някой да ми забранява да изказвам мнение, при положение, че си давам парите и журналистите коментират мач, който се е случил благодарение на средствата, нервите и енергията, които разходвам. Спомнете си коментаторите от миналото, чийто гласове още ми звучат в ушите. Тогава те защитаваха българското. Това е лично мнение и не карам никой да мисли като мен. Когато ме питат, си имам право на мнение", допълни Домусчиев.

"Искам да ме разберете правилно. Не слагам под един знаменател всички журналисти. Има много достойни хора в тази професия. Никой обаче не може да ми забрани да си казвам мнението за даден коментар или даден журналист. Да не говорим, че това не е само мое мнение. Дали съм прав или не, си е проблем на този, който го чете", заяви още Домусчиев.

"Българското първенство ще го има по телевизията, защото съм поел ангажимент. Нищо не може да ме разклати или повлияе да помогна българското първенство да се излъчва. Кой как го отразява си е негов проблем, но аз имам право на мнение. Плащам си данъците, плащам си всичко необходимо, гласувам, съответно имам право на мнение. Нито политиците могат да ми забранят да имам мнение, нито журналистите", завърши босът на Лудогорец.