Оригинална фланелка на Черноморец е поставена на централно място в спортния кът на стадион "Емир Хан" в Анталия, наред с тези на още десетки отбори, които са идвали тук на подготовка.

Домакините се гордеят с това, че са приемали клубове от Бундеслигата, елитни тимове от Австрия, Швейцария и Холандия. Датчани и шведи също са се ползвали от чудесните условия на стадион "Емир Хан". Редом с тях могат да се видят и екипи на турските грандове Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ, където игра Златко Янков, който и до днес продължава да бъде обект на особено внимание от страна на местните привърженици на футбола.

Днес Красимир Балъков за последно тренира избраниците си в Анталия, след което "акулите" се завръщат в България. За дванайсетте дни на турска земя футболистите изиграха четири контроли и направиха над 20 занимания. Условията, които за втора поредна година предложи фирмата - организатор на лагера бяха повече от отлични.

Равносметката е категорична, перфектно подготвени терени, контроли срещу силни съперници, идеални условия за възстановяване и почивка, добро време, което не попречи на провеждането на нито една от заплануваните тренировки. Нещо повече, наблюдатели от други отбори, които също са на лагер в Анталия, дойдоха да инспектират тренировъчната база, в която се подготвя Черноморец и според видяното тяхното мнение е, че тя е най-добрата в региона. Като доказателство за това е факта, че от днес - четвъртък, още четири отбора от Германия, Дания и Австрия ще се подготвят в Анталия.

"Акулите" днес тренираха с повишено настроение, продиктувано от скорошното завръщане в България. през цялото занимание играчите си подхвърляха шеги, като това не им пречеше стриктно да изпълняват указанията на своите треньори. Всички без изключение тренираха на спортния комплекс, като и след мача с Вакер (Тирол) (1:1), няма футболисти с оплаквания от травми и контузии. /БЛИЦ