Френски футболист пристигна на проби в Черноморец (Бургас). Това е Соке Нзинга, който идва от втородивизионния Брест. Той играе на поста ляв външен халф. “Ще го тестваме по време на подготовката и ще преценим дали ще разчитаме на него в бъдеще”, заяви новият треньор на “акулите” Димитър Димитров.

“Очаквам шестима футболисти, които ще дойдат в сряда. Те са чужденци и ще бъдат тествани в продължение на няколко дни. Селекционният процес ще продължи почти до началото на първенството. Закъсняхме малко със селекцията и ще ни бъде тежко, но ще трябва да се справим с трудностите”, добави специалистът.

Херо потвърди новината на БЛИЦ за забавянето на трансфера на Орлин Старокин. Играчът тренира с “Левски”, но “сините” трябва да пратят в замяна в Бургас Лъчезар Балтанов и Александър Киров. “Причината за забавянето е в контузия на Сашо Киров, която е сериозна и това спъва финализирането на трансфера”, разясни треньорът.

Новите в Черноморец засега са Венци Христов, Борислав Балджийски и Янко Георгиев. Радостин Кишишев също поддържа форма с отбора.

“Желанието ми е основата на състава да бъде изградена от български футболисти. Въпреки всичко ще търсим и чужденци, с чиято помощ да изградим гръбнака на състава ни. Но пак казвам - в основата ще бъдат българските момчета, които са тук в момента”, завърши опитният Димитър Димитров./БЛИЦ