На сериозни натоварвания още от първия ден на подготовката подложи своите футболисти старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров. Заедно с помощниците си и кондиционния специалист Детелин Маслов, мениджърът изготви наситена програма, по която ще се готви отборът до заминаването на първия си лагер във Велинград.

Сутрин играчите ще правят кросове в курорта Минерални бани, а следобед ще се подготвят на кампуса "Гнездо на акули". Двуразовите тренировки ще продължат до петък включително. За събота е предвидена една тренировка сутринта, а в неделя по обяд отборът ще замине за първия си лагер във Велинград.

През седмицата са предвидени и задължителните медицински прегледи и тестове за кондиционното състояние на футболистите. До дни се очаква да пристигнат на проби няколко футболисти от чужбина, които ще бъдат тествани до заминаването за лагера във Велинград. Дотогава ще се прецени, кои от тях ще останат да тренират с отбора и кои ще бъдат отпратени. В края на седмицата към тренировките на "акулите" ще се присъединят и няколко от младите надежди на бургаския футбол, които в момента играят в Черноморец (Поморие).

По време на първия лагер са предвидени да се изиграят четири контролни срещи. На 2 юли е проверката с Локомотив (Пловдив) в Банско, на 6-и "акулите" ще гостуват в София на столичния Локомотив, за 9-и е планирана среща със Септември (Симитли) в Ракитово и на връщане към Бургас на 13 юли футболистите на Димитър Димитров ще играят в Стара Загора с Берое. /БЛИЦ