Френският защитник Гийом Рипер е сред вариантите за ново попълнение на "Левски", разбра БЛИЦ.

Както е известно, "сините" към момента са си осигурили услугите единствено на португалеца Нуно Пинто, който пасна идеално на левия бек. Треньорът Николай Костов обаче настоява на всяка цена да бъде привлечен още един защитник, както и нападател. Спецът е недоволен от двойката си централни защитници Йордан Милиев и Иво Иванов, заради което се принуди да преквалифицира за постоянно Сержиньо Грийн от халф в бранител. За партньор на холандеца в централната зона на защитата дори беше пробван Орлин Старокин, но наставникът на няколко пъти вече изтъкна, че трябва да му бъде осигурен нов играч за важния пост.

Единият вариант е Гийом Рипер, който в момента е футболист а новака във френския елит Евиан. 26-годишният сънародник на бившата звезда на "Левски" Седрик Бардон има договор с клуба от Лига 1 до лятото на тази година. Рипер е предимно резерва за Евиан и до момента този сезон е взел участие в едва 8 от 21 шампионатни срещи. Не е изключено ръководството на френския тим да склони да го пусне за що-годе минимална трансферна сума, тъй като след края на кампанията става свободен агент.

"Левски" обаче ще трябва да се пребори с втородивизионните немски Енерги (Котбус) и Динамо (Дрезден), които също желаят Гийом Рипер. Бранителят е юноша на Валансиен, играл е още в Метц, а от 2009 година е в състава на Евиан - първо в Лига 2, а сега в Лига 1.