Атанас Фурнаджиев отговори на манипулативните твърдения на bTV по негов адрес. Както вече стана ясно, доказаният и уважаван бизнесмен беше обвинен, че е печелил пари покрай лагерите на юноши в Банско.

"Преди дни излязох с декларация по случая. Днес ще има пресконференция, на която хората в БФС, които са подписвали документите и са одобрявали офертите, ще дадат обяснение за широката публика." 

"Да, аз съм собственик на фирмата "КП Имобилиен" ЕООД, която е инвеститор в комплекс "Белведере Холидей Клуб", това дружество продава апартаменти. Аз съм ги продал на чуждестранни и български лица. След това те ги отдават на други лица. Аз не се облагодетелствам от това, че някой футболен отбор спи там. По никакъв начин не печеля от това нещо", подчерта Фурнаджиев в студиото на БНТ. 

"Печеля от продажбата на апартаменти в комплекса, това е", категорично обяви бизнесменът.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Това е единственият комплекс на територията на Банско с футболен терен и всички условия за тренировки на отборите. Има си процедура с избор на туроператор. Избран е от БФС, те решават. След това туроператорът предоставя офертите и се избира най-доброто", обясни Фурнаджиев.

"Комисията, която прави избора, е съставена от отговорника за детско-юношеския футбол Емил Костадинов, от Лъчезар Димитров и Андрей Петров. Те избират туроператора. След това фирмата предоставя вариантите за хотели. Но това категорично не са мои хотели", каза бизнесменът. 

"Относно сумата от 75 лева на човек - това е цената, която държавата заплаща на нашите спортисти на ден. Включена е нощувката в хотел и храната - закуска, обяд и вечеря", добави Фурнаджиев.