Нямам фаворит за наследник на Борислав Михайлов. Това каза вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев при гостуването в БНТ тази сутрин. Той подчерта, че няма политическа намеса във футболната ни централа. 

"Казал съм на какви изисквания трябва да отговаря наследникът на Михайлов. Да има опит като ръководител, да владее езици, най-вече английски. Много е важно да има и международен опит", посочи Фурнаджиев.

"Не мисля, че има лобита в БФС. Да, има президенти на клубове, които участват в Изпълкома. Доколко това е правилно, е отделен въпрос. Мнението е, че е редно да бъдат вътре, тъй като дават парите си за футбола", каза той.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Да, има политическа фигура в Изпълкома в лицето на Камен Костадинов. Но не считам, че това е политическа намеса. Той не е в качеството си на член на ДПС, а заема длъжността като физическо лице", подчерта Фурнаджиев.

Относно решението да подаде оставка като вицепрезидент на БФС след оттеглянето на Борислав Михайлов, бизнесменът обясни: "Считам, след като президентът подава оставка, да направя същото като морален акт. Призовах и колегите да го сторят."