„Не са верни информациите, че вече не съм в Дунав. Напротив – в клуба съм. Проблемът е, че клубът не е никак финансово добре”, заяви пред БЛИЦ изпълнителният директор на русенци Огнян Цветанов.

„Наскоро имаше разговори за продажбата на Дунав на руски бизнесмени (б.р. – новина, която БЛИЦ първи писа), но за съжаление нищо не се получи.

Ще бъда напълно откровен с вас. Днес ще платим на футболистите по една заплата, но не знам какво ще правим следващия месец, тъй като в касата на клуба няма да остане почти нищо.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

За издръжката на Дунав са необходими 2 милиона лева за един цял сезон. И тук става въпрос за немного разходи. Т.е. – това е минималният бюджет за клуб от нашия ранг, за да може да оцелеем.

Русе не е малък град, има доста фирми. Ако примерно 50 фирми дадат средно по 2000 лева, ето ти 100 000 лева,  с които ще се закрепи временно положение...

Интерес към Дунав има от няколко места, но нищо сериозно. Нищо, което да гарантира сигурността ни.

Поради финансовите проблеми ние не заминахме на лагер някъде на топло, а се подготвяме тук. Дали ще стартираме пролетния полусезон? На този етап, честно да ви кажа, не мога да дам отговор на въпроса ви”, откровен беше Цветанов.
БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020