Футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев сподели след загубата на националния ни отбор от Финландия с 0:2 в Лигата на нациите, че „лъвовете“ са играли по-добре, но сами са си виновни, защото са пропуснали стопроцентови голови положения.

„Не можем да отбележим, вината е в нас. Имахме много положения, трябваше да спечелим мача. През първите 10 минути от втората част Финландия не излезе от половината си, но после ни вкара гол. Трябваше ни време да се отърсим, падна втория гол. Създадохме положения, но резултатът е същият. Надявам се след три дни да запишем точки срещу Уелс“, заяви капитанът на Локомотив (Пловдив).

„Прокоба е силна дума, но със сигурност не върви, трябва ни малко шанс. Ако бяхме вкарали първи, можеше да бием. Бяхме по-активни. Възползваха се от една наша грешка, имат голмайстори, които играят в големи отбори. Липсва отбелязването на първия гол, много по-лесно си играе, ако вкараме първи“, добави Илиев, който за пръв път в кариерата си стартира като титуляр за България.

„Имаме достатъчно момчета, така че няма проблем физически. Психически играхме днес освободено, след като падна бремето да се борим за място на Европейското. Направихме крачка напред, играхме по-добре. Остава да вкараме стопроцентовите положения, които имахме и срещу Унгария. Далеч съм от мисълта да правя оценка на себе си. Даде ми се шанс да започна и дадох всичко от себе си. Надявам се да получавам шансове. Да играеш за България, е нещо специално. Всеки даде всичко от себе си. Трупаме загуба след загуба, на нас ни е най-тежко. Надявам се с общи усилия и с младото поколение, което дава повод за оптимизъм, нещата да тръгнат в позитивна посока“, завърши националът.

Програма на нашата група в Лигата на нациите