Ръководството на Нефтохимик отстрани от отбора левия защитник Йордан Георгиев заради системно неявяване на тренировки. Това обяви изпълнителният директор на клуба Благо Митрев.

Георгиев е неоткриваем 4 дни, не отговаря на позвъняванията на мобилните си телефони и нито треньорите, нито съотборниците му могат да се свържат с него.

Ръководството на Нефтохимик 1986 (Бургас) призова своите привърженици да подкрепят отбора в неделното домакинство от 13-ия кръг на първенството на Югоизточната "В" група. "Шейховете" приемат стабилния състав на Арда (Кърджали) в неделя от 14:30 часа на стадиона в Долно Езерово.

"Надяваме се, че привържениците ще ни подкрепят в този труден момент за отбора. След последните събития около клуба, се надявам, че отново ще бъдем едно цяло - играчи, ръководство и привърженици", заяви пред БТА Благо Митрев.

На отбора ще липсва опитният полузащитник Митко Трендафилов, който бе наказан за 8 мача след скандалите в Свиленград. Антонио Тодоров и Костадин Джамбазов пък са контузени. В отсъствието на наказания старши треньор Ганчо Евтимов "шейховете" ще бъдат водени от помощник-треньора Дражо Стоянов и от Джамбазов, който има треньорски лиценз. /БЛИЦ