Изненадващ трансфер може да осъществи "Левски" в близките дни. Има вариант "сините" да продадат крилото Тодор Христов в САЩ. Бившият играч на Берое е харесан от Хюстън Динамо. Трансферът се урежда от бившия треньор на Академик (София) Семир Селимински. Той вчера беше на "Герена", за да разговаря по този въпрос със спортния директор Георги Иванов-Гонзо и със самия футболист. Срещата продължи около 10 минути. Селимински е получил зелена светлина за трансфера.

"Използвах връзките си в Хюстън Динамо, за да им предложа Христов. Американците го одобриха, но все още е рано да се говори за сигурен трансфер. Тепърва предстоят преговори. Георги Иванов обаче ми каза, че "Левски" е готов да продаде Христов", заяви по този повод Селимински, който е поканен да бъде помощник-треньор в американския отбор, състезаващ се в Мейджър Лийг Сокър (МЛС).

"По-вероятно е Тодор Христов да отида в Хюстън, отколкото аз. Към края на първия лагер на "Левски" в Турция ще стане ясно, дали ще се стигне до подобен трансфер", допълни пред "Меридиан Мач" Селимински.

Тодор Христов дойде на "Герена" от Берое преди началото на сезона. "Сините" платиха за него 180 хиляди лева. Крилото обаче не успя да се адаптира в отбора и има статут на твърда резерва.