"Левски" иска да привлече централния защитник на ПАС Янина Исмаел Боузид, твърди "Тема Спорт". Алжирецът играе в гръцкия клуб от лятото на 2011 г., а договорът му изтича след 18 месеца.

28-годишният футболист има 10 мача през този сезон. Той е роден в Нанси (Франция), но има алжирски корени и се състезава за националния отбор на африканците. Играл е в 10 двубоя за страната. Боузид пристига в ПАС Янина, след като е освободен от шотландския Хартс, където е играл между 2009 и 2011 г. Защитникът дори има победен гол срещу Селтик при успеха с 2:1 на 20 декември 2009 г.

Алжирецът е бивш шампион на Турция. През сезон 2007/08 играе за Галатасарай, с който печели титлата. Боузид се е състезавал още за Метц, Унион (Берлин), МС Алжир, Кайзерслаутерн, Троа и Анкарагюджю.

"Левски" обаче ще трябва да заплати за него около 500 000 евро трансферна сума, което едва ли се харесва на Тодор Батков.

Както е известно, Николай Костов иска да бъде привлечен централен защитник. От футболистите, с които разполага в момента, само Йордан Милиев и Иво Иванов са типични футболисти за този пост. Сержиньо Грийн бе използван като бранител в контролата с Агия Напа (9:0), но той е по-полезен като дефанзивен халф. Раздялата с Ларс Рисп направи привличанито на нов централен защитник задължително.