Бразилският нападател на ЦСКА Жуниор Мораес обяви, че според него Стяуа не е фаворит в мачовете с “армейците” от плейофите на Лига Европа. Той прогнозира два много тежки сблъсъка между двата тима и изрази съмнение, че ще играе срещу румънския гранд.
 
“Не знам дали да се радвам, или да тъгувам след жребия. Знам, че ще бъде много тежка битка. ЦСКА има намерение да отстрани Стяуа. Румънският тим не е фаворит в тези двубои. Българският отбор направи добра селекция и привлече силни футболисти, особено Зику”, коментира Мораес.
 
“Не е сигурно, че ще мога да играя в тези срещи. Всички знаят, че Стяуа ме иска и вероятно до края на сезона ще бъда в един от двата клуба. В момента обаче съм част от ЦСКА и не мога да говоря за отношенията си с друг отбор. Желанието ми да играя за Стяуа е добре известно. Искам това още след завръщането ми в Румъния,” заяви бразилецът пред “Газета Спортурилор”.
 
“Запознат съм с положението в Стяуа и трансферите, които бяха направени. Конкуренцията в атаката е много голяма, но така и трябва да бъде в един такъв клуб. Според мен тимът е фаворит за титлата, заедно с ЧФР Клуж и Рапид (Букурещ),” разкри нападателят.
 
“Ситуацията, в която се намирам, е добре известна. Все още чакам решението на казуса с Металург (Донецк). Заради това румънската федерация не ми дава да играя за Стяуа. Българският футболен съюз обаче приема трансфера ми в ЦСКА. Това е временно разрешително, което ми дава право да играя в официални мачове,” завърши Жуниор Мораес./БЛИЦ