ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият национал Здравко Лазаров потвърди пред БЛИЦ, че през 2008 г. е бил преметнат от ЦСКА за трансфера си на стадион „Българска армия“. Любопитната информацията тази сутрин беше за първи път разкрита пред нашата агенция от президента на Славия Венцеслав Стефанов.

Босът на „белите“ обясни, че бившият нападател е трябвало да получи 75 000 долара авансово при подписването на договора и получил за това платежно нареждане от тогавашния собственик на „армейците“ Александър Томов. Оказало се, че в касата на „Българска армия“ обаче няма никакви пари.

- Здравейте, г-н Лазаров. Търсим Ви във връзка с любопитната случка относно Вашия трансфер в ЦСКА през 2008 г., която тази сутрин Венцеслав Стефанов разказа пред нашата агенция. Бихте ли разяснили какво точно се случи?
- Имах договор с Шинник в Русия, но ми се обадиха от ЦСКА и ми предложиха хубави условия. И аз се прибрах в България, защото вече бях минал 30 години, но не стана това, което се бяхме разбрали. Какво да кажа друго, минало е вече. Дайте да не ровим, някак да върнем времето.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

- През кариерата си дали сте се сблъсквали с други подобни случаи?
- Не! Докато бях в Левски, всичко беше точно и изпълнено, както бяхме се разбрали. После и в Славия. След това ме продадоха в Турция. Там пък въобще нямах такива проблеми. В ЦСКА за първи път ми се случи подобно нещо. Беше малък шок!

- Напоследък се позагубихте за футболната общественост. С какво се занимавате в момента?
- Откакто се разделих с Вихрен (Сандански) преди година и половина, с нищо не се занимавам. В Септември съм си. Дъщеря ми сега завършва, карам я на училище, прибирам я и така. Тя сега ще е абитуриентка, направи 18 години. Обръщам повече внимание на семейството.

- Имате ли намерение да се завърнете във футбола?
- Чакам, ако някой отбор прояви интерес. Виждате каква е ситуацията в България, спортът е доникъде. Поразочаровах се в Сандански, вече и със спорт не ми се занимава. Гледам си здравето. Нали знаете, преди 5-6 години се разболях. Аз затова и спрях кариерата си, а имах договор с Монтана за още година и нещо. Обръщам внимание на здравето си. Футболът дава, но после повече взима.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК