ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри пред БЛИЦ от Алания за сензационни отношения, на които лично е станал свидетел при трансфера на Здравко Лазаров в ЦСКА през 2008 г.

Венцеслав Стефанов разкри пред БЛИЦ Live истината за Вуцов и отнетата титла на Левски!

„Здравко Лазаров бе играл за Славия и затова се познаваме много добре с него. Имаше оферта от Шинник (Ярославъл) за 500 000 долара на година, но в това време пристигна предложение да играе в ЦСКА. Там собственик бе Александър Томов. Казах му: „Ти луд ли си да ходиш в ЦСКА, когато можеш да вземеш половин милион?“. Той ми отговори, че иска да стане шампион и е направил достатъчно пари в Турция. Тогава го предупредих, че ако иска да играе в ЦСКА, трябва да поиска парите да му бъдат дадени авансово“, връща лентата близо 15 години по-рано Стефанов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Силният човек при „белите“ и бивш член на Изпълкома на БФС влезе в още по-интересни детайли специално за читателите на БЛИЦ:

„Здравко Лазаров отишъл да разговаря с Томов. Политикът казал, че ще му даде 150 000 долара за една година и Здравко поискал половината от тях преди да подпише договора си. Малко преди да бъде представен на официалната пресконференция, Лазаров ми каза, че Томов му е обещал 75 000 долара на ръка. След това му е донесено платежно нареждане за 75 000 долара. В бързината около представянето си, той не погледнал много добре документа, позирал с червената фланелка и след това слязъл до касата на клуба. Показал платежното нареждане и поискал да му изплатят 75 000 долара. Касиерката го погледнала смаяно, а очите ѝ се разширили като палачинки. „Какви 75 000 долара, бе, момче? В касата няма дори 7,50“, възкликнала дамата, а Здравко излязъл от стаята и ми се оплака, че е бил преметнат.“

„Три пъти те предупредих, моето момче, че ще стане така, но не ме послуша“, бил лаконичният отговор на Стефанов.

Причината, за да се върне към този прелюбопитен трансфер, бе обстоятелството, че по време на новия век много екзотични президенти в българския футбол са прибягвали до подобни прийоми, които се случвали зад гърба на широката публика.

Престоят на Лазаров в ЦСКА не беше особено радостен, тъй като при загубата с 0:1 от Черно море във Варна на 16 май 2009 г. той изпусна решителна дузпа, която можеше да донесе шампионската титла на ЦСКА. Дали обаче той го е направил нарочно, за да си отмъсти на Томов и до момента не е ясно, но познавайки Лазаров отговорът е по-скоро: Не!

БЛИЦ припомня, че известният като Електричката футболист е представен като играч на ЦСКА на 3 септември 2008 г. и напуска след края на сезон 2008/09. За този период участва в 15 мача, вкарва два гола и печели Суперкупата на България. Изявите му са ограничени заради контузия. Това всъщност е вторият престой на Здравко Лазаров при „армейците“. Първият е през есента на 1995 г., когато нападателят изиграва 11 мача.
Ивайло КРАЧУНОВ, БЛИЦ