Капитанът на втородивизионния Добруджа (Добрич) Симеон Симеонов говори пред общинската комисия "Спорт и младежки дейности" от името на съотборниците си, след като 15-те души, внесли декларация срещу начина на работа на изпълнителния директор Светослав Петров посетиха заседанието й.

Симеонов запозна всички с проблемите в отбора и причината за внесената жалба от играчите до Община Добрич. Така футболистите до един показаха, че стоят твърдо зад думите си и са единни. От името на играчите капитанът заяви, че ако Светослав Петров остане изпълнителен директор на Добруджа, то футболистите и треньорския щаб ще напуснат клуба. Той потвърди, че играчите са подложени на лъжи и интриги, а към някои от тях е имало и заплахи.

Председателят  Младен Матеев е заявил, че комисията не е в състояние да предприеме действия, но изслушва играчите. Вече е потърсен и отговор от самия Светослав Петров.

Кметът има право да зададе въпроси за управлението на клуба, тъй като средствата са обществени и те трябва да се разпределят правилно. Най-вероятно обаче самият градоначалник Детелина Николова ще потърси среща на двете спорещи страни и ще се опита да тушира конфликта, който вече излезе извън рамките на отбора и града.

Двама треньори, начело със старшията Светослав Тодоров, също присъстваха на комисията, тъй като те също внесоха жалба в Общината.