Футболистите на лидера в Западната "Б" група Бдин (Видин) ще играят мача си срещу Чавдар (Етрополе), който е утре от 16:00 часа. Решението бе взето преди тренировката тази вечер от всички играчи.

Първоначално избраниците на Альоша Андонов бяха решили да бойкотират мача заради безпаричието в клуба, за което първо БЛИЦ ви информира.

В последния момент наставникът осигури известна сума, която ще бъде раздадена на футболистите, информира сайтът на клуба от Видин.

БЛИЦ разбра, че играчите са получили тази вечер по 100 лева.

"Бяхме решили първоначално да не играем, но благодарение на това, че старши треньорът ни Альоша Андонов осигури минимална сума, утре ще излезем срещу Чавдар (Етрополе). Единствено и само заради него", заяви от името на целия отбор капитанът Калоян Цветков.

"Играем само заради него, но не и заради ръководството, което дори не дойде да ни каже какво става. Решихме въпреки всичко да играем този мач - без пари, защото пари няма. И ако до следващата седмица - четвъртък-петък, не се намерят пари, отборът се разпада. Това е решението на всички играчи. Не сме получавали заплати и премии от три месеца", каза още огорченият Цветков.

Финансовата криза в Бдин настъпи, след като фирми блокираха заради задължения сметките на общината, която се оказа с 22 милиона лева дефицит. Настоящият кмет Румен Видов е в отпуск по болест и до избирането на нов градоначалник на средства от общината не може да се разчита.