Футболната легенда Божидар Искренов също е твърдо против промените в закона за хазарта - една от най-обсъжданите теми напоследък. 

"Защо в Англия не е забранено, а в България искат да го забранят? В цял свят ги има тези неща, букмейкърите помагат на спорта, те не вредят", коментира Искренов пред БЛИЦ. 

"Защо в другите нормални държави не е забранено, а тук ще го забраняват? Значи говорим за някакъв интерес или някой иска да направи нещо, което е против законите на България. Нали сме в Европейския съюз? Значи би трябвало да го забранят в цяла Европа. Това е пълна глупост, предлага го някой, който въобще не мисли, или го прави от злоба", каза Гибона, а след като разбра, че предложението е на вицепремиера Валери Симеонов, се изказа доста остро срещу него: "Аз не съм чул досега Валери Симеонов да е направил нещо нормално. Все нещо му пречи. Музиката му пречи в Слънчев бряг... Нека да гледа хората, а не да се занимава само с простотии. Че хората гладуват, има проблеми в държавата. Валери Симеонов да не гледа в канчето на другия, а да се стреми да направи нещо добро за България." 

"Нито го познавам, нито го знам, водел се някакъв... какъв се води - някакъв! Ходеше да гони и дърпа хората по границата като последния... Това е най-грозното нещо, което видях преди няколко месеца - как дърпаше хората и ги буташе по канавките на границата. На един вицепремиер не му отива на длъжността, която са му дали в държавата. Това е обидно за политик, който е избран да помага, а не да вреди", добави Божидар Искренов пред БЛИЦ.