Българският национален отбор по футбол спечели приза за Отбор на месец март в анкетата на Пресклуб "България". Селекционерът Ивайло Петев получи наградата и говори за обстановката в тима. "А" отборът ни записа две победи в контролните срещи - 1:0 срещу Португалия и 2:0 срещу Македония.

„Надявам се в тия мигове, както ние, така и вие да сте били горди, че сме българи. Надявам се така да продължаваме. Въпросът е всички ние да знаем къде сме и по какъв начин можем да постигнем успех, Радвам се, че ние като треньори убедихме футболистите как трябва да се действа срещу всички противници и успяхме. Имахме и пропуски, това са нормални неща. Занапред ще гледаме да поправяме това.

Другото важно нещо е микроклиматът в отбора. Той винаги е бил на добро ниво, но на последния лагер бях впечатлен. За мен е важно всеки един да показва потенциал и постоянство и ако сметна, че е нужно, той ще бъде повикан. Всичко зависи от самите футболисти. Това е основното нещо. Доволен съм, че успях да ги убедя и да им покажа кой е верният път. Надявам се това да продължи и занапред, това е изключително важно нещо. Даваме максимума от себе си за националния отбор”, сподели Петев.

„До голяма степен ние трябва да спазваме това, което беше в мачовете с Португалия и Македония и в определени моменти да действаме малко по-различно, за да може да има някакъв процент изненада за противника. Не съм чак толкова изненадан от победите. Трудно е в самия мач всичко да бъде както искаме, но всички се стараха и всичко е налице. Това са мачове, в които трябва да изваждаме извод, за да се надгражда”.

„Националният отбор е отворена врата за всеки, който развива своя потенциала в клуба и който сметна аз, че е нужен на националния отбор, така че всичко е възможно. Относно Николай Михайлов – той е един от добрите ни вратари, нормално е да бъда притеснен. По един или друга причина не си намери отбор, надявам се това. Относно Владо Стоянов и Митрев – разделиха си по един мач и двамата се справиха много добре”.

„Относно Ташчи – документално трябва да се уредят нещата. Ако те бъдат уредени, той ще бъде извикан в националния отбор”, завърши Петев.