Гара Дембеле днес можеше да играе за ЦСКА и да бъде герой във вечното дерби не със синята, а с червената фланелка. БЛИЦ припомня на своите читатели, че през пролетта французинът с малийска кръв в жилите си беше искан както от “сините”, така и от “червените”. Сега обаче ще разкрием интересни подробности относно интереса на ЦСКА към нападателя, който премина от Локомотив (Пд) на “Герена”.
 
В края на март треньор на “червените” е Адалберт Зафиров. Зафето временно е назначен на поста след бързата раздяла с румънския треньор Йоан Андоне. Младият наставник приготвя списък с набелязаните от него футболисти за лятната селекция. На първо място е Гара Дембеле. Там присъстват още имената на Иво Иванов от Берое, който по-късно също парафира с Левски, Тодор Паланков от Пирин и други. Дембеле обаче е най-исканият футболист. Зафиров даже се среща със собственика на ЦСКА Димитър Борисов и му оставя копие от списъка. После отбелязва, че държи най-много на тъмнокожия таран. Босът на “армейците” е в отлични отношения с президента на Локомотив (Пд) Константин Динев. Той обаче не бърза да му звъни, като уточнява, че е още рано за лятна селекция. Бизнесменът иска първо да уреди нов треньор за следващия сезон, едва след което ще мисли и за нови играчи.
Няколко дни по-късно изтича новината, че Левски също проявява интерес към Дембеле. Спортният директор Георги Иванов-Гонзо е повече от настоятелен. Той използва пловдивските си връзки, за да бъди с едни гърди напред пред конкуренцията за подписа на Гара. Когато научава, че Левски е на път да отмъкне Дембеле, Димитър Борисов се свързва с Коко Динев. Шефът на Локо (Пд) признава за мерака на “сините”, но е готов да се срещне и разговаря със своя стар приятел – собственикът на ЦСКА и фирма “Титан”.
До официални преговори обаче така и не се стига. За Борисов основната цел е да избере треньор, пък после ще му дойде времето и на селекцията. Това е добре-дошло за Гонзо и за Левски и само след месец и половина Дембеле подписва със “сините”.