Нападателят на Левски Гара Дембеле попадна в топ 3 на най-ефективните играчи в Европа. Класацията се поддържа от белгийския вестник "Нюзблад" и отразява представянето на играчите в 25 европейски първенства и в евротурнирите.
 
Дембеле прави фурор със синята фланелка. Французинът изигра 986 минути от началото на сезона, вкара 16 гола - 9 в "А" група и 7 в Лига Европа, което прави по гол на всеки 62 минути. Това отреди трето място на Дембеле, той го дели с бразилеца Нилмар от Виляреяал. Бият го само Йеле Фосен от Генк и Кени Милър от Рейнджърс, те се разписват на всеки 50 и 57 минути.
 
В престижната класация попаднаха трима българи. На шесто място е Димитър Бербатов. Нападателят на Манчестър Юнайтед има 7 попадения от началото на сезона, три от тях са в дербито срещу Ливърпул. Бербо носи на гърба си Юнайтед и cър Алекс Фъргюсън не пести похвалите си за него. В топ 10 място намериха и двама играчи от "А" група - Цветан Генков от Локомотив (Сф) и Николай Божов от Славия. Те имат по 6 гола, капитанът на “червено-черните” вкарва на всеки 74 минути, а таранът на “белите” - на 77 минути.